TULLINIMIKE.FI

Tullinimike.fi - poistaa kysymysmerkit kaupanteon tieltä

Muutokset kaupankäynnissä aiheuttavat kiihtyvällä vauhdilla uusia haasteita päivittäisessä työssäsi. Uudet kauppasopimukset, tullimaksut, rajoitukset ja pakotteet, tuotemuutokset, teknologian kehittyminen – kaikki tuovat omat haasteensa kansainväliseen kaupankäyntiin.

Oikealla nimikkeellä vältät turhat kompastuskivet ja yllätykset

Oikean tullinimikkeen valinta on avain muutosten hallintaan. Tuotteesi kuitenkin jo tunnet, joten nimekkeen valinta on tämän jälkeen helppoa Tullinimike.fi-palvelun avulla. Palvelusta löydät kaikki nimikkeen valinnassa tarvittavat tiedot yhtenä kokonaisuutena:

  • nimikkeistön tulkintasäännöt
  • aakkosellinen tavarahakemisto
  • HS-selitykset, ryhmä- ja jaksohuomautukset
  • nimikkeistö.

Tavarahakemiston ja palvelun hakutoiminnoilla löydät nopeasti tuotteesi nimikkeen ja huomautukset voit tarkistaa samalta näytöltä. Nimikkeen kohdalta löydät tullimaksut – niin EU:ssa kuin myös kohdemaassa – ja mahdolliset rajoitukset sekä kaiken muun oleellisen ja ajantasaisen tiedon tullinimikkeestä.

Kohdemaan tiedot aina saatavilla

Jokaisessa maassa on omat vaatimukset tavaroiden osalta – maassa maan tavalla. Uudet vapaakauppasopimukset (Singapore, Vietnam, Brexit ? ), maakohtaiset muutokset, kauppapolitiikka ja muut vaatimukset muuttuvat lähes päivittäin – näitä on turha yrittää muistaa.

Tullinimike.fi -palvelusta pääset suoraan käsiksi Market Access Databasen (MADB) ajantasaisiin tietoihin. Palvelusta löydät maa- ja/tai nimikekohtaiset tiedot:

  • menettelyistä ja muodollisuuksista
  • tarvittavista dokumenteista
  • vapaakauppasopimusten alkuperäsäännöistä
  • tullimaksuista
  • rajoitteista ja kaupan esteistä.

Kaikessa tekemisessä alku on tärkein

Toimitusten viiveet ja jälkiselvittelyt johtuvat usein puutteellisista tai virheellisistä dokumenteista. Myös maksettavan tullin määrä saattaa yllättää. Selvittämällä oikean tullinimikkeen ja maakohtaiset vaatimukset ajoissa vältyt turhilta ongelmilta. Tarkastuksia ja yllätyksiä tulee aina, mutta niitä on turha itse aiheuttaa.

”Kaikessa tekemisessä alku on tärkein” – Platon.

Valitse oikea työkalu tehokkaaseen tekemiseen

Kun haluat sujuvoittaa nimikkeen valintaa, hyödyntää vapaakauppasopimuksia, varmistua tullimaksuista ja välttää turhat yllätykset kaupankäynnissä on Tullinimike.fi oikea työkalu käyttöösi. Tullinimike.fi palvelun voit hankkia käyttäjäkohtaisilla tunnuksilla tai intranet-palveluna.

Tullinimikkeen haku Nopeasti ja vaivattomasti
Haluatko lisätietoja? >>