Koulutus

Avain ammattitaitoon

Samex järjestää säännöllisesti koulutusta viennin ja tuonnin sähköiseen asiointiin, tullaukseen ja tariffointiin, sekä tullilainsäädännön ja -määräysten muutoksiin liittyen.

Avoimia ja räätälöityjä koulutuksia

Tarjoamme ajankohtaista tulliasioinnin koulutusta joko avoimina tai yrityskohtaisesti räätälöityinä koulutuksina. Yrityskohtaisten koulutusten sisällöt rakennetaan osallistujien tarpeiden pohjalta, ja ne ovat helppo tapa varmistaa yrityksen osaaminen tulliasioissa.

Koulutuksia järjestämme eri puolilla Suomea ja teemme myös yhteistyötä paikallisten Kauppakamareiden kanssa.

Koulutustarjontamme

Koulutusten sisällöt päivittyvät muutosten myötä, joten tarjolla on aina viimeisintä tietoa tullauksesta.

Vienti-ilmoittamisen koulutuksessa käymme perusteellisesti ja käytännönläheisesti läpi vienti-ilmoittamista ja siihen liittyviä tärkeitä asioita, kuten esim. alkuperää. Osallistujat saavat myös ajantasaisen tiedon tullilainsäädännön muutoksista.

Vientiprosessikoulutuksessa kehitetään yrityksen vientitoimitusten sujuvuutta ja saadaan aikaan kestävää ja myönteistä kehitystä omaan toimintaympäristöön.

Tuontitullaus-koulutuspäivän aikana käsittelemme laajasti koko tuontiprosessin tullauksen näkökulmasta. Saat myös yksityiskohtaisen tiedon jo voimaan astuneista sekä tulevista tullilainsäädännön muutoksista.

Tariffointikoulutuksessa taas käydään perusteellisesti ja käytännönläheisin harjoituksin läpi tullinimikkeen määrittämiseen vaikuttavat asiat.

Kouluttajat

Kouluttajina toimivat omat asiantuntijamme ja tarpeen mukaan myös ulkopuoliset asiantuntijat esimerkiksi Tullista. Kaikilla kouluttajillamme on pitkä ja vankka kokemus viennin, tuonnin ja tullauksen parissa. Samex koulutuksen omat asiantuntijat toimivat päivittäin tullauksen asiakastuessa sekä tiiviissä yhteistyössä Tullin asiantuntijoiden kanssa. Kaikki yrityksemme asiantuntijat ovat suorittaneet Tullikoulun OTA-tutkinnon.Koulutuspäivät
Sujuva vientiprosessi
26.11.2020 Hyvinkää/Riihimäki
Tullauksen ajankohtaispäivä
19.11.2020 Seinäjoki
Tullauksen ajankohtaispäivä
22.10.2020 Kokkola
Tullauksen ajankohtaispäivä
21.10.2020 Vaasa
Tuonti- ja vientitullaus haltuun
6.10.2020 Oulu
Tullauksen ajankohtaispäivä
22.9.2020 Pori
Tullauksen ajankohtaispäivä
2.9.2020 Lahti
Alkuperän ja kauppasopimusten merkitys viennissä
14.5.2020 Oulu (Peruttu)
Tuontitullaus tänään
28.4.2020 Seinäjoki (Peruttu)
Vientiprosessit kuntoon
22.4.2020 Riihimäki (Peruttu)
Haluatko lisätietoja? >>
Koulutuspäivien palautetta

”Perusteellinen esitys; antoi hyvät eväät käytännön työhön.”

”Käytännönläheinen esitystapa, asiakaslähtöisyys ja ajantasaisuus. Aktivoi mukavasti ajattelemaan ja antoi myös välineitä ja käsitteistöä hoitaa asioita itse paremmin.”

”Marika on asiantunteva, tiesi todellakin mistä puhui, erittäin selkeä.”

”Kouluttaja on erittäin hyvä. Hän saa mielenkiinnon pidetyksi yllä koko tilaisuuden ajan ja ammattitaito asioista on loistava.”

”Tämän perusteellisemmin ei asiaa voi läpi käydä.”

”Kouluttajan esitystapa innostava ja käytännönläheinen, vuorovaikutus oli vilkasta.”

”Kuulijan mielenkiinto asiaa kohtaan säilyi koko päivän.”