Koulutus

Avain ammattitaitoon

Samex järjestää säännöllisesti koulutusta viennin ja tuonnin sähköiseen asiointiin, tullaukseen ja tariffointiin, sekä tullilainsäädännön ja -määräysten muutoksiin liittyen.

Avoimia ja räätälöityjä koulutuksia

Tarjoamme ajankohtaista tulliasioinnin koulutusta joko avoimina tai yrityskohtaisesti räätälöityinä koulutuksina. Yrityskohtaisten koulutusten sisällöt rakennetaan osallistujien tarpeiden pohjalta, ja ne ovat helppo tapa varmistaa yrityksen osaaminen tulliasioissa.

Koulutuksia järjestämme eri puolilla Suomea ja teemme myös yhteistyötä paikallisten Kauppakamareiden kanssa.

Koulutustarjontamme

Koulutusten sisällöt päivittyvät muutosten myötä, joten tarjolla on aina viimeisintä tietoa tullauksesta.

Vienti-ilmoittamisen koulutuksessa käymme perusteellisesti ja käytännönläheisesti läpi vienti-ilmoittamista ja siihen liittyviä tärkeitä asioita, kuten esim. alkuperää. Osallistujat saavat myös ajantasaisen tiedon tullilainsäädännön muutoksista.

Vientiprosessikoulutuksessa kehitetään yrityksen vientitoimitusten sujuvuutta ja saadaan aikaan kestävää ja myönteistä kehitystä omaan toimintaympäristöön.

Tuontitullaus-koulutuspäivän aikana käsittelemme laajasti koko tuontiprosessin tullauksen näkökulmasta. Saat myös yksityiskohtaisen tiedon jo voimaan astuneista sekä tulevista tullilainsäädännön muutoksista.

Tariffointikoulutuksessa taas käydään perusteellisesti ja käytännönläheisin harjoituksin läpi tullinimikkeen määrittämiseen vaikuttavat asiat.

Kouluttajat

Kouluttajina toimivat omat asiantuntijamme ja tarpeen mukaan myös ulkopuoliset asiantuntijat esimerkiksi Tullista. Kaikilla kouluttajillamme on pitkä ja vankka kokemus viennin, tuonnin ja tullauksen parissa. Samex koulutuksen omat asiantuntijat toimivat päivittäin tullauksen asiakastuessa sekä tiiviissä yhteistyössä Tullin asiantuntijoiden kanssa. Kaikki yrityksemme asiantuntijat ovat suorittaneet Tullikoulun OTA-tutkinnon.Koulutuspäivät
Viennin ajankohtaispäivä
19.11.2019 Seinäjoki
Vientiprosessi toimii
22.10.2019 Tampere
Viennin ajankohtaispäivä
10.10.2019 Oulu
Viennin ajankohtaispäivä
25.9.2019 Pori
Vientiprosessi toimii
27.8.2019 Turku
Tulli-ilmoittamisen ajankohtaispäivä
22.5.2019 Oulu
Vientiprosessi sujuvaksi
7.5.2019 Turku
Alkuperän ja kauppasopimusten merkitys viennissä
15.5.2019 Helsinki
Alkuperän ja kauppasopimusten merkitys viennissä
11.4.2019 Mikkeli
Vientiprosessi toimii
28.3.2019 Raasepori
Haluatko lisätietoja? >>
Koulutuspäivien palautetta

”Perusteellinen esitys; antoi hyvät eväät käytännön työhön.”

”Käytännönläheinen esitystapa, asiakaslähtöisyys ja ajantasaisuus. Aktivoi mukavasti ajattelemaan ja antoi myös välineitä ja käsitteistöä hoitaa asioita itse paremmin.”

”Marika on asiantunteva, tiesi todellakin mistä puhui, erittäin selkeä.”

”Kouluttaja on erittäin hyvä. Hän saa mielenkiinnon pidetyksi yllä koko tilaisuuden ajan ja ammattitaito asioista on loistava.”

”Tämän perusteellisemmin ei asiaa voi läpi käydä.”

”Kouluttajan esitystapa innostava ja käytännönläheinen, vuorovaikutus oli vilkasta.”

”Kuulijan mielenkiinto asiaa kohtaan säilyi koko päivän.”