Koulutus

Avain ammattitaitoon

Samex järjestää säännöllisesti koulutusta viennin ja tuonnin sähköiseen asiointiin, tullaukseen ja tariffointiin, sekä tullilainsäädännön ja -määräysten muutoksiin liittyen.

Avoimia ja räätälöityjä koulutuksia

Tarjoamme ajankohtaista tulliasioinnin koulutusta joko avoimina tai yrityskohtaisesti räätälöityinä koulutuksina. Yrityskohtaisten koulutusten sisällöt rakennetaan osallistujien tarpeiden pohjalta, ja ne ovat helppo tapa varmistaa yrityksen osaaminen tulliasioissa.

Koulutuksia järjestämme eri puolilla Suomea ja teemme myös yhteistyötä paikallisten Kauppakamareiden kanssa.

Koulutustarjontamme

Koulutusten sisällöt päivittyvät muutosten myötä, joten tarjolla on aina viimeisintä tietoa tullauksesta.

Vienti-ilmoittamisen koulutuksessa käymme perusteellisesti ja käytännönläheisesti läpi vienti-ilmoittamista ja siihen liittyviä tärkeitä asioita, kuten esim. alkuperää. Osallistujat saavat myös ajantasaisen tiedon tullilainsäädännön muutoksista.

Vientiprosessikoulutuksessa kehitetään yrityksen vientitoimitusten sujuvuutta ja saadaan aikaan kestävää ja myönteistä kehitystä omaan toimintaympäristöön.

Tuontitullaus-koulutuspäivän aikana käsittelemme laajasti koko tuontiprosessin tullauksen näkökulmasta. Saat myös yksityiskohtaisen tiedon jo voimaan astuneista sekä tulevista tullilainsäädännön muutoksista.

Tariffointikoulutuksessa taas käydään perusteellisesti ja käytännönläheisin harjoituksin läpi tullinimikkeen määrittämiseen vaikuttavat asiat.

Kouluttajat

Kouluttajina toimivat omat asiantuntijamme ja tarpeen mukaan myös ulkopuoliset asiantuntijat esimerkiksi Tullista. Kaikilla kouluttajillamme on pitkä ja vankka kokemus viennin, tuonnin ja tullauksen parissa. Samex koulutuksen omat asiantuntijat toimivat päivittäin tullauksen asiakastuessa sekä tiiviissä yhteistyössä Tullin asiantuntijoiden kanssa. Kaikki yrityksemme asiantuntijat ovat suorittaneet Tullikoulun OTA-tutkinnon.Koulutuspäivät
Tulli-ilmoittamisen ajankohtaispäivä
22.5.2019 Oulu
Vientiprosessi sujuvaksi
17.5.2019 Turku
Vientiprosessi toimii
4.4.2019 Raasepori
Viennin ajankohtaispäivä
19.3.2019 Turku
Tuontitullaus tänään
6.3.2019 Jyväskylä
Vientiprosessi toimii
21.11.2018 Kokkola
Vientiprosessi toimii
20.11.2018 Seinäjoki
Vientiprosessi toimii
4.10.2018 Jyväskylä
Tuontitullaus tänään
19.9.2018 Mikkeli
Tulli-ilmoittamisen ajankohtaispäivä
24.5.2018 Lappeenranta
Haluatko lisätietoja? >>
Koulutuspäivien palautetta

”Perusteellinen esitys; antoi hyvät eväät käytännön työhön.”

”Käytännönläheinen esitystapa, asiakaslähtöisyys ja ajantasaisuus. Aktivoi mukavasti ajattelemaan ja antoi myös välineitä ja käsitteistöä hoitaa asioita itse paremmin.”

”Marika on asiantunteva, tiesi todellakin mistä puhui, erittäin selkeä.”

”Kouluttaja on erittäin hyvä. Hän saa mielenkiinnon pidetyksi yllä koko tilaisuuden ajan ja ammattitaito asioista on loistava.”

”Tämän perusteellisemmin ei asiaa voi läpi käydä.”

”Kouluttajan esitystapa innostava ja käytännönläheinen, vuorovaikutus oli vilkasta.”

”Kuulijan mielenkiinto asiaa kohtaan säilyi koko päivän.”